diumenge, 14 de desembre de 2008

Manifest de l'Assemblea

(Pots descarregar-lo clickant aquí)

Els estudiants de la Facultat de Traducció i Interpretació (FTI) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), després d’una assemblea multitudinària celebrada el dia 3 de desembre de 2008, vam decidir, per gran majoria, manifestar-nos en contra d’alguns aspectes de l’aplicació del Procés de Bolonya.

Considerant que:

- L’aplicació del procés de Bolonya no es pot dur a terme de manera satisfactòria sense comptar amb un pressupost superior a les universitats per part de l’Estat, que inclogui un sistema de beques i ajudes als estudiants;
- El sistema de seguiment mitjançant tutories personalitzades que comporta l’avaluació continuada no es pot dur a terme correctament sense reduir el nombre d’alumnes a classe. Aquest fet suposa l’augment del professorat i d’espais i recursos materials de què es disposa a les universitats;
- L’aplicació del sistema d’avaluació continuada que implica l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES) comporta l’assistència obligatòria a classe i fa més difícil la compatibilitat entre feina i estudis;
- Subjugant la universitat al servei del mercat, es posa en perill la continuïtat de carreres que no són considerades productives per les empreses.

Demanem:

- Una reformulació del sistema de beques i ajuts que inclogui una ampliació de l’oferta de beques, basades en la renda de les famílies i en l’expedient acadèmic, a més d’un augment del pressupost destinat a l’educació i que no es basi en el finançament privat;
- Que part d’aquest finançament hauria d’anar destinat a l’habilitació d’espais i de recursos per a la universitat, així com també l’ampliació del professorat.
- Que es doni l’opció de tria entre avaluació continuada (sense assistència obligatòria) o final, i que es faciliti la compaginació entre feina i estudis.
- Que es mantingui l’essència de l’ensenyament: formar persones amb esperit crític i no eines de treball. Seguint aquesta premissa, demanem que no s’elimini cap titulació per no considerar-les rendibles econòmicament.


Per aquests motius, ens sumem a les reivindicacions d’altres facultats en el marc de l’aplicació de Bolonya i convoquem a tots els estudiants a participar a les assentades diàries, aprovades avui per l'Assemblea d'Estudiants, i que tindran lloc de 11h a 11.15h a fora de la facultat a partir de demà 4 de desembre de 2008.

Bellaterra, a 3 de desembre de 2008,


Assemblea d'Estudiants de la Facultat de Traducció i Interpretació de la UAB

1 comentari:

nerina ha dit...

hi estic d'acord! molt ben redactat, clar i concís.