dimecres, 25 de març de 2009

COMUNICAT DEL CONSELL D'ESTUDIANTS DE LA FTI

Tot i que estiguem avui celebrant aquest congrés d’estudiants de Traducció, no ens podem oblidar dels fets ocorreguts el dia 18 de març del 2009 a Barcelona. Condemnem plenament el desallotjament dels estudiants del Rectorat de la UB, així com també la violenta acció policial que va dur a terme el cos de Mossos d’Esquadra durant tota la jornada. Una acció policial que va ser indiscriminada i desproporcionada, de la qual van resultar ferits, no tan sols estudiants, sinó també periodistes i vianants. No es tracta d’un fet aïllat; tot el contrari, s’ha convertit en una dinàmica habitual, no només a la UB, sinó també a la UAB i a la UPF. També s’han produït càrregues contra els estudiants a altres universitats, com ara a la Universitat de les Illes Balears o a la Universitat de la Laguna.

Considerem que aquest manera d’actuar suposa una vulneració de l’autonomia universitària, i no ens resignem a acceptar-la com a mitjà de resolució de conflictes. Fem una crida a les autoritats polítiques, universitàries i policials per tal que assumeixin els errors i s’actuï en conseqüència.

També volem expressar la nostra inquietud per la gravetat de l’estat de salut de Tomàs Sayes, estudiant de la UAB, en vaga de fam des del darrer 23 de febrer i hospitalitzat des d’ahir. Compartim la seva preocupació pel futur de la universitat pública.

En el nostre cas, la celebració de l’ENETI estava organitzada des de fa molt de temps i, per tant, no ens ha estat possible fer cap canvi de data. Som conscients, però, que avui hi ha facultats en vaga. Els estudiants de Traducció i Interpretació de la UAB no hem pogut sumar-nos a aquesta convocatòria per dos motius: per una banda, el ja esmentat ENETI i, de l’altra, perquè no hem tingut temps de reunir-nos en assemblea i prendre una decisió col•lectiva. Tanmateix, us animem a participar en la manifestació convocada aquest vespre (20h a la Plaça Universitat) contra la repressió envers el moviment estudiantil.

Consell d’Estudiants de la Facultat de Traducció i Interpretació